Audi Traffic light information system

Dit najaar komt Audi met een nieuwe ‘vehicle-to-infrastructure’-dienst (V2I) waarmee informatie over stoplichten door auto’s kan worden ontvangen.

 

Stoplichten

Vaststaan voor de stoplichten kan frustrerend zijn. Maar wat als je zou weten wanneer het licht op groen zal springen? Audi is ervan overtuigd dat dit niet enkel het stress-level van automobilisten zou reduceren, maar ook het verkeer in het algemeen.

Daarom komt ze op de proppen met een systeem dat verkeerslichten in staat stelt te communiceren met auto’s. Namelijk het  Traffic Light Information-systeem. Op die manier weet de auto wanneer het stoplicht op groen zal springen. Deze informatie wordt vervolgens met een aftellende weergave getoond op het instrumentarium van de auto.

The future is near, maar voor zij die niet kunnen wachten alvast een filmpje. Enjoy the ride!

Smart cities

Voorlopig werkt het systeem enkel in steden met ‘slimme verkeerslichten’. Hierbij gaat het in eerste instantie om bepaalde steden in de Verenigde Staten. De Q7, A4 en A4 Allroad van het modeljaar 2017 (gebouwd na 1 juni 2016) zullen van de optie gebruik kunnen maken. Bovendien moet er betaald worden om deze functie te kunnen gebruiken, aangezien dit een zogeheten Connect Prime-feature is die via een dataverbinding loopt.

 

Autonoom

Deze stap is voor Audi ook belangrijk in de ontwikkeling richting de autonoom rijdende auto. In de nabije toekomst moet deze communicatie al geïntegreerd worden in navigatiesystemen en start-stop-functionaliteit. Daarnaast moet het de doorstroom van het verkeer in stedelijke gebieden verbeteren.

 

Bron