Chiptuning

Chiptuning van de E C U van bijna alle wagens door 123Performer?

Iedere wagen kan getuned worden, of het nu een benzinemotor of dieselmotor is, turbogeblazen of niet, motor tuning kan altijd. (Eveneens vrachtwagen tuning, contacteer ons voor meer informatie) Als er een elektronisch geregelde inspuiting en ontsteking aanwezig is (E C U ), is chiptuning mogelijk.

De E C U is de plaats waar alle informatie van de motor binnenkomt. Door het toenemende Euronorm 5 en 6 wordt het moeilijker en moeilijker om je wagen, bestelwagen en truck te herprogrammeren. Dit omwille van allerlei systemen, zoals een EGR systeem, roetfilter systeem, Adbluesysteem en dergelijke. Met deze moet je rekening houden en desnoods aanpassen en/of herprogrammeren. De meeste problemen bij voertuigen zijn vaak te wijten aan slechte tuning of herprogrammering. Waarbij er geen rekening werd gehouden met de extra systemen voor de toenemende euronorm. De E C U  geeft aan de hand van allerlei gemeten gegevens zoals van de injectie, luchtinlaat en de temperatuur van de lucht en uitlaatgas aan de turbo de opdrachten.

In ieder voertuig zit een E C U die aanpasbaar is. Niet onbelangrijk om weten is dat deze uniek is in elk voertuig. Net zoals een unieke chassisnummer. 123Performer past ieder programma van ieder voertuig handmatig aan.

Een veel voorkomend probleem in de praktijk is dat bij velen dit gebeurt aan de hand van kopieerbestanden van andere wagens. Dit is echter enorm risicovol daar de meeste motoren teveel verschillende systemen en combinaties van die systemen bevatten waarmee afzonderlijk rekening moet gehouden worden. Men zou dit niet automatisch mogen laten verlopen.

Bij 123Performer zijn we ons daarvan bewust en gaan wij net om deze reden handmatig te werk, om dergelijke problemen uit te sluiten. 123Performer staat garant voor een unieke, maar vooral een feilloze motor tuning van je wagen opdat alles in samenspraak werkt en blijft werken naar behoren en verlangen van klant en voertuig.

Chiptuning via powerbox? Niet zonder gevolgen, doe beroep op een expert

Bij chiptuning via powerbox wordt de waarde die naar de E C U gestuurd gemanipuleerd. Hoewel deze vorm van chiptuning goedkoper is, is deze manier niet zonder gevolgen. Goedkopere powerboxen hebben vaak het probleem dat men de juiste afstelling niet kan vinden. Hierdoor gaan alle andere systemen zoals de roetfilter, EGR, AdbBlue, .. overbelast geraken en kunnen deze ernstig beschadigd geraken op termijn.

Er zijn wel enkele wagens die je enkel kan tunen door middel van de powerbox, maar dan staat 123Performer garant om bij deze bepaalde wagens een goede en kwalitatieve powerbox of een ganse externe E C U ( handgemaakt en dus uniek op basis van het chassisnummer van de wagen en de juiste motor) te plaatsen zodat alle bijhorende systemen naar behoren kunnen aangepast worden. De levensduur van een motor en alle andere systemen wordt bij de verantwoorde en unieke motor tuning van 123Performer niet tekort gedaan. Fabrikanten van motoren bouwen een behoorlijke (mechanische) veiligheidsmarge in en 123Performer werkt enkel in deze veiligheidsmarge om garant te kunnen staan voor een blijvende optimale werking van voertuig en aldus tevredenheid van de klant.

Welke voordelen heb je met chiptuning door 123Performer?

De grootste voordelen van chiptuning door 123Performer kan je enkel verkrijgen wanneer alle systemen van je voertuig in overeenstemming met elkaar aangepast worden. Zowel voor personenwagen- , bestelwagen- als vrachtwagen tuning zal een hoger koppel in NM en meer vermogen in Pk, niet alleen leiden tot minder verbruik in brandstof (met als doel een zuinige auto, vandaar vaak de verwijzing naar ecotuning) en minder verbruik in AdBlue. Het resulteert eveneens in minder schakelen daar je voertuig meer rijbereik verkrijgt per versnelling. Bij het juiste rijgedrag kan dat tot 20 % betekenen op bepaalde voertuigen.

Benieuwd welke winst je kan behalen op jouw voertuig? Selecteer het juiste voertuig en maak een afspraak bij 123Performer.

Waarom Chiptuning bij 123Performer? 

Door chiptuning kan je voertuig volledig worden afgestemd zoals jij het wil, maar dit kent uiteraard ook zo zijn grenzen. Het elektronisch afregelen van jouw voertuig moet niet alleen afgestemd zijn op jouw normen en die van het milieu. Alles dient ook in samenhang te zijn met de andere systemen in de motor. Het chiptunen wordt ingewikkelder met de dag omwille van de meerdere systemen die aangestuurd worden door de ECU. Deze moeten hand in hand lopen met en tegelijk teveel van elkaar afhangen. (dus ook continue met elkaar worden afgestemd).

Het is daarom aangeraden je door de juiste persoon te laten adviseren. 123 performer staat garant voor zijn prestaties en beschikt over de juiste apparatuur om iedere wagen uit te lezen en eventuele foutcodes op te sporen en te resetten. 123Performer garandeert de juiste aanpak en dit door middel van de juiste diagnose die eraan vooraf gaat. Hierdoor bekomen we de juiste herprogrammering voor elk van de systemen. Wat enkel resulteert in het drukken van de prijs bij een vlotte werking op termijn.

Hieronder staan de voornaamste voor-en nadelen van chiptuning opgesomd:

Benieuwd wat wij voor u en uw voertuig kunnen doen? Selecteer uw voertuig en maak vrijblijvend een afspraak bij 123Performer!

De voordelen van chiptuning

  • De auto kan worden afgestemd zoals jij het wil:  Wil je meer vermogen, minder verbruik of een andere manier van schakelmomenten? Alles is mogelijk bij 123 performer.
  • Chiptuning heeft geen invloed op de levensduur van de motor: Omdat er veel veranderd wordt aan de standaardinstellingen van de wagen is het zo dat vele mensen denken dat chiptuning heel slecht is voor de motor. Toch is dit helemaal niet zo als je met alles rekening houdt zoals 123 performer doet. 123 performer zorgt ervoor dat alles tegelijkertijd aangepast wordt. We houden rekening met de normen zodanig de motor zo geregeld is dat hij binnen zijn limieten blijft. Het is ook zo dat bij chiptuning door 123 performer de samenhang van de andere systemen voorop staat. Hierdoor zal de motor sneller het koppel oppakken waardoor de motor minder belast zal worden. 
  • Chiptuning heeft meestal geen invloed op de fabrieksgarantie van de wagen: Er is garantie op de chiptuning van 123 performer als de wagen mag gedaan worden in samenhang met de andere systemen van de motor en de wagen de onderhoudsbeurten gerespecteerd en voldaan worden.
  • Chiptuning kan men aanraden wanneer men de wagen/kamper teveel belast. Of er te weinig vermogen is in koppelcurve van de wagen: Moet je wagen soms extremere toestanden aangaan, zoals een trekcaravan, of veel bergritten doen in je vakantie en/of grotere luchtweerstand? Dan is het dus beter dat je motor dit ook makkelijker en soepeler aankan. Daarom is 123 performer chiptuning een echte aanrader. Doordat het vermogen en het koppel van de motor verhoogt wordt met een 123Performer chiptuning de motor minder belast bij het trekken van veel gewicht of hogere luchtweerstand.

De nadelen van chiptuning

  • Chiptuning is vrij duur : De prijs die je betaalt voor een goede chiptuning die alle aanpassingen van de andere systemen van je motor in rekening brengt is misschien vrij hoog. Je kan je voertuig ook laten tunen voor goedkopere prijs, maar dat is helemaal niet aan te raden. Meestal zijn de bedrijven die een goedkope tuning aanbieden geen erkende bedrijven. Hierdoor zal je auto in plaats van meer vermogen en minder verbruik juist meer verbruiken. Maar soms ook minder koppel en vermogen krijgen na belasting van de andere systemen van je motor. Aan een goede tuning hangt een hogere prijskaart onlosmakelijk aan verbonden. 
  • Wanneer de wagen gechiptuned is, is dit moeilijk terug in originele staat te krijgen?: Omdat de standaardinstellingen van de wagen worden veranderd, is het moeilijk om deze terug in originele staat te krijgen. Er moet dus al ergens een back-up zijn van de standaardinstellingen om deze terug op de chip te zetten.

    123Performer houdt steeds alle standaard gegevens van iedere wagen bij. Zodat op ieder moment de optie om deze terug origineel te kunnen zetten wprdt gewaarborgd. Dit bij eventuele diagnose van andere systemen en/of reparatie van de wagen. 
+
voertuigen behandelbaar
+
problemen opgelost
+
tevreden klanten
%
zuiniger rijden