Als u het verbruik van het AdBluesysteem in wagen of vrachtwagen volledig wilt verwijderen (elimineren), kunnen we in de ECU herprogrammeren of op andere manier om dit toe te laten. Bij onze aanpassing zullen de foutlampjes op het dashboard niet verlichten.

Opmerking: Verwijdering van het AdBlue-systeem (of dergelijke) mag uitsluitend worden uitgevoerd op wagens en vrachtwagens voor off-road of racing gebruik. Het gebruik van een voertuig op openbare wegen met een dergelijk systeem dat is uitgeschakeld is volledig voor het risico van de eigenaar / exploitant.

Met foutmeldingen worden foutcodes verwijderd die er voor zorgen dat het motormanagementlampje gaat branden. Dit is handig wanneer u onderdelen zoals EGR-klep of swirl flaps wilt verwijderen en niet dat vervelende lampje op het dashboard wilt zien branden of op beperkt vermogen moet verderrijden.

Na deactivering EGR klep kan als taak dienen om te voorkomen van een gedeelte van de uitlaatgassen terug te voeren naar de motor om de uitstoot milieuvriendelijker te maken. De EGR-klep verbrandt de uitlaatgassen meerdere malen alvorens deze het uitlaattraject ingaan, nadelig voor koolaanslag en tragere werking na verloop van tijd. Deactivering van EGR mag uitsluitend worden uitgevoerd op wagens en vrachtwagens voor off-road of racing gebruik. Het gebruik van een voertuig op openbare wegen met een dergelijk systeem dat is uitgeschakeld is volledig voor het risico van de eigenaar / exploitant.

Softwarematig kunnen sommige motoren bij koudstart heel goed starten, maar indien de wagen of vrachtwagen op bedrijfstemperatuur is kan deze slechter of niet meer starten.

Dit kan een fout in de software van de fabrikant zijn. 123performer kan dit softwarematig oplossen bij sommige voertuigen.

De startonderbreker herkent uw sleutel om te kunnen starten maar deze kan falen en kan duur te staan komen omwille van (meerdere) componenten te vervangen. 123performer kan voor u de hoofdcomputer aanpassen zodat deze niet langer de codes in de transponder van uw sleutel controleert van uw voertuig of vrachtwagen.

Sportcatalysatoren die in uw uitlaatsysteem gemonteerd en motormanagementlampje brand? Dan is de kans heel groot dat je emissiefouten in je geheugen staan, wij kunnen deze uitschrijven en dan is het probleem opgelost. Verwijdering van de lamdasondes (of dergelijke) mag uitsluitend worden uitgevoerd op wagens en vrachtwagens voor off-road of racing gebruik. Het gebruik van een voertuig op openbare wegen met een dergelijk systeem dat is uitgeschakeld is volledig voor het risico van de eigenaar / exploitant.

Pops and bangs is een technologie die je uiteraard door 123performer kan laten toepassen op jouw auto. Dit kan enkel samengaan met downpipe (leeghalen van catalysator). Wil jij dat jouw auto luide knallen geeft tijdens het wegrijden? Pops and Bangs samen met deactivering catalysator is dan de oplossing voor je voertuig. Verwijdering van de lamdasondes (of dergelijke) en catalysator mag uitsluitend worden uitgevoerd op wagens en vrachtwagens voor off-road of racing gebruik. Het gebruik van een voertuig op openbare wegen met een dergelijk systeem dat is uitgeschakeld is volledig voor het risico van de eigenaar / exploitant.

Dit kan handig zijn als uw voertuig niet meer stilvalt en zo de hoge kosten van starter en batterij blootgesteld word aan hoge slijtageinslag (stadsverkeer). Dan kunt je u wagen of vrachtwagen laten herprogrammeren door 123performer zodat het start-stop systeem wordt uitgeschakeld. Dit systeem is in meerdere merken te vinden.

Vlinderkleppen of wervelkleppen komen voor in verschillende turbogeblazen modellen voor. Bij een Lage belasting en laag toerental en koude motor zorgen de kleppen voor werveling met als resultaat minder roet en verbruik. Bij een hoge belasting en hoog toerental staan de kleppen gewoon open zodat ze geen drukval veroorzaken of deze drukval kunnen opvangen. Deze kunnen wel vastkomen bij slecht werkende EGR klep of door andere componenten en deze kan uitgeschakeld worden door 123performer.

Throttle Valve Actuator (gasklep) kan in een auto het regelen van de lucht/mengtoevoer voor de verbrandingsmotor. Bij benzinemotoren wordt die snelheid en het vermogen geregeld door middel van mengdosering. Dieselmotoren hebben over het algemeen geen gasklep nodig maar in de moderne dieselauto’s wordt echter de hoeveelheid inlaatlucht met behulp van de gasklep vergemakkelijkt voor de recirculatie van uitlaatgassen en stopt de motor bij het schudden wanneer de ontsteking uitgeschakeld is. De gasklep is vaak gekoppeld na problemen van de verbrandingsmotor. Deze kunnen we in sommige gevallen uitschakelen bij 123performer om dure kosten opzij te zetten.

Veel voertuigen zijn geprogrammeerd met een topsnelheidsbegrenzer. Het verwijderen van de V-max zorgt ervoor dat uw auto zijn hogere topsnelheid kan bereiken. Ook kunnen we deze verplaatsen voor de snelheidsduivels en kan uw wagen of vrachtwagen begrensd worden op 90 of 120 km per uur en toch volle vermogen hebben en genieten van het mindere verbruik dat ermee gepaard gaat. Ook kan je hier beroep doen op 123performer.

+
voertuigen behandelbaar
+
problemen opgelost
+
tevreden klanten
%
zuiniger rijden