Ondanks wat we misschien denken over het uiterlijk van de nieuwe BMW M3 en M4, kunnen we niet ontkennen dat achter die flinke neusgaten een prestatieauto schuilgaat die de aftermarket zeker zal omarmen.

Aangezien de G80 M3 en de G84 M4 nog niet zo lang op de markt zijn, is er nog niet heel veel van derden beschikbaar. Hoewel Duitse tuners achter de schermen zeker aan een aantal dingen hebben gewerkt.

In oktober 2020 kregen we allemaal een kijkje in enkele vroege conceptweergaven van gigantische grill-cancelling bodykits van Prior Design die ze al dan niet produceren.

Vandaag bekijken we wat MANHART in petto heeft voor de BMW M3 en M4. Spoiler alert, ze plannen meer dan alleen uiterlijke aanpassingen.

De MH3 600- en MH4 600-tuningpakketten voor respectievelijk de G80 M3 en G84 M4 beloven een aanzienlijke vermogensboost toe te voegen naast enkele subtiele stylingtoevoegingen.

 

MANHART is van plan het vermogen te verbeteren door een “MHtronik Powerbox” (ECU-upgrade) en een aangepaste cat-back-uitlaat te combineren. Op de wedstrijdvarianten van de M3 en M4 zouden het aantal pk’s moeten toenemen tot 620, terwijl de basis BMW M3 en M4 hun paarden tot 590 zullen zien stijgen.

Het verhogen van het vermogen van een gloednieuwe en waarschijnlijk zeer gecompliceerde Duitse sportwagen is bewonderenswaardig, maar MANHART stopt daar niet. Ze verminderen ook de rijhoogte met H&R-verlagingsveren.

Een volledig aeropakket inclusief motorkap van koolstofvezel, voorlipspoiler, sideskirts, achterklepspoiler en achterdiffusor zijn er allemaal om het exterieur op te fleuren en een paar kilo van het leeggewicht te scheren.

Beide pakketten worden ook geleverd met enorme 21 inch Concave One gesmede wielen. Die rollen zouden hopelijk een paar kilo lichter moeten zijn dan de standaardwielen.

Tot slot, voor degenen die zoals zoveel Red Bull in de aandacht drinken, is een gouden stickerpakket als optie verkrijgbaar.

Als al dit zwart en goud je aanspreekt, is MANHART van plan om dit pakket ergens dit jaar beschikbaar te hebben, maar er is nog geen harde releasedatum of prijs. Het is ook onduidelijk of het pakket beschikbaar zal zijn voor Amerikaanse klanten om te kopen of dat het alleen exclusief in Europa zal worden verkocht.