Uw auto sneller laten rijden? Opteer voor motor tuning

123 Performer zorgt voor de perfecte motor  tuning van uw auto tunen zodat uw rijplezier verhoogt.

Een motor tuning of anders genoemd een chiptuning heeft vele voordelen.

Als eerste verkrijgt u betere rijprestaties aangezien er door de tuning extra vermogen en koppel is. Uw auto heeft bijgevolg meer kracht en de soepelheid verhoogt aanzienlijk waardoor u in staat bent om te genieten van een groter comfort om met de wagen te rijden. Naast deze aspecten zorgt de motor tuning er voor dat u zuiniger gaat rijden en dus brandstof zal besparen. Als laatste blijven de emissienormen ongewijzigd.

Chip tuning of motor tuning geven u met andere woorden een hoger comfort aan uw rij gedrag.

Hou rekening met het milieu en hou uw katalysator in het oog

Iedere auto bezit sinds het jaar 1992 verplicht een katalysator. Een gewone katalysator volstaat voor wagens die een benzinemotor hebben. Wagens met een dieselmotor hebben er nog en roetfilter bij.

De katalysator of catalysator bij een wagen die op benzine rijdt, heeft als functie om de schadelijke uitlaatgassen via een chemische reactie om te zetten in onschadelijke stoffen alvorens dat ze de uitlaat verlaten.

Wagens die een dieselmotor bezitten, beschikken naast de katalysator over een roetfilter. Een dieselmotor produceert over het algemeen meer roetdeeltjes. Deze roetdeeltjes zijn zeer schadelijk voor het milieu. De roetfilter gaat deze deeltjes tegen houden en dit heeft uiteraard een positieve impact op het milieu.

Motor tuning en roetfilter verwijderen

Het nadeel bij een roetfilters is dat ze snel kunnen verstoppen als u vaak te kleine afstanden rijdt. Bij te kleine afstanden kan de motor niet snel genoeg opwarmen waardoor de roetfilter geen mogelijkheid heeft om snel de roetdeeltjes te regenereren.

Chiptuning kan de oplossing bieden om softwarematig de roetfilter uit te schakelen waardoor er geen storingen meer plaatsvinden. Dit gebeurt aan de hand van de ECU of Engine control Unit.

+
voertuigen behandelbaar
+
problemen opgelost
+
tevreden klanten
%
zuiniger rijden