Voordelen chiptuning

Waarom Chiptuning bij 123Performer? 

Door chiptuning kan je voertuig volledig worden afgestemd zoals jij het wil, maar dit kent uiteraard ook zo zijn grenzen. Het elektronisch afregelen van jouw voertuig moet niet alleen afgestemd zijn op jouw normen en die van het milieu, alles dient ook in samenhang te zijn met de andere systemen in de motor. Het chiptunen wordt ingewikkelder met de dag omwille van de meerdere systemen die aangestuurd worden door de ECU. Deze moeten hand in hand lopen met en hangen tegelijk teveel van elkaar af. (moeten ook continue met elkaar moeten afgestemd worden).

Het is daarom aangeraden je door de juiste persoon te laten adviseren. 123 performer staat garant voor zijn prestaties en beschikt over de juiste apparatuur om iedere wagen uit te lezen en eventuele foutcodes op te sporen en te resetten. 123Performer garandeert de juiste aanpak en dit door middel van de juiste diagnose die eraan vooraf gaat. Hierdoor bekomen we de juiste herprogrammering voor elk van de systemen. Wat enkel resulteert in het drukken van de prijs bij een vlotte werking op termijn.

Hieronder staan de voornaamste voor-en nadelen van chiptuning opgesomd:

Benieuwd wat wij voor u en uw voertuig kunnen doen? Selecteer uw voertuig en maak vrijblijvend een afspraak bij 123Performer!

De voordelen van chiptuning

  • De auto kan worden afgestemd zoals jij het wil:  Wil je meer vermogen, minder verbruik of een andere manier van schakelmomenten? Alles is mogelijk bij 123 performer.
  • Chiptuning heeft geen invloed op de levensduur van de motor: Omdat er veel veranderd wordt aan de standaardinstellingen van de wagen is het zo dat vele mensen denken dat chiptuning heel slecht is voor de motor. Toch is dit helemaal niet zo als je met alles rekening houdt zoals 123 performer doet. 123 performer zorgt ervoor dat alles tegelijkertijd aangepast wordt en houdt rekening met de normen. Zodanig de motor zo geregeld is dat hij binnen zijn limieten blijft. Het is ook zo dat bij chiptuning door 123 performer de samenhang van de andere systemen voorop staat.  Hierdoor zal de motor sneller het koppel oppakken en leidt dit tot minder belasting van de motor. 
  • Chiptuning heeft meestal geen invloed op de fabrieksgarantie van de wagen: Er is garantie op de chiptuning van 123 performer als de wagen mag gedaan worden in samenhang met de andere systemen van de motor en de wagen de onderhoudsbeurten gerespecteerd en voldaan worden.
  • Chiptuning kan men aanraden wanneer men de wagen/kamper teveel belast of te weinig vermogen hebt in je koppelcurve van je wagen: Moet je wagen soms extremere toestanden aangaan, zoals een trekcaravan, of veel bergritten doen in je vakantie en/of grotere luchtweerstand? Dan is het dus beter dat je motor dit ook makkelijker en soepeler aankan. Daarom is 123 performer chiptuning dus een echte aanrader. Doordat het vermogen en het koppel van de motor verhoogt wordt met een 123Performer chiptuning de motor minder belast bij het trekken van veel gewicht of hogere luchtweerstand.

De nadelen van chiptuning

  • Chiptuning is vrij duur: De prijs die je betaalt voor een goede chiptuning die alle aanpassingen van de andere systemen van je motor in rekening brengt is misschien vrij hoog. Je kan je voertuig ook laten tunen voor goedkopere prijs, maar dat is helemaal niet aan te raden. Meestal zijn de bedrijven die een goedkope tuning aanbieden geen erkende bedrijven. Hierdoor zal je auto in plaats van meer vermogen en minder verbruik juist meer verbruiken of minder koppel en vermogen krijgen na belasting van de andere systemen van je motor. Aan een goede tuning hangt een hogere prijskaart onlosmakelijk aan verbonden. 
  • Wanneer de wagen gechiptuned is, is dit moeilijk terug in originele staat te krijgen? Omdat de standaardinstellingen van de wagen worden veranderd, is het moeilijk om deze terug in originele staat te krijgen. Er moet dus al ergens een back-up zijn van de standaardinstellingen van de wagen om deze terug op de chip te zetten.
    123Performer houdt steeds alle standaard gegevens van iedere wagen bij. Zodat op ieder moment de optie om deze terug origineel te kunnen zetten wordt gewaarborgd. Dit bij eventuele diagnose van andere systemen en/of reparatie van de wagen.

+
voertuigen behandelbaar
+
problemen opgelost
+
tevreden klanten
%
zuiniger rijden